FAQ

Μετά από εκατοντάδες κατασκευές μονόπετρων δαχτυλιδιών πάσης φύσεως, γνωρίζουμε πως η αναζήτηση του ιδανικού κοσμήματος δημιουργεί στον πελάτη μας γόνιμες και λογικές απορίες, αλλά και άγχος για το τελικό αποτέλεσμα.
Συγκεντρώσαμε λοιπόν τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σας και τις απαντήσαμε για να σας βοηθήσουμε.

Για περαιτέρω λεπτομέρειες, επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Σε αντίθεση με τα κοσμηματοπωλεία, εμείς σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε μονόπετρα δαχτυλίδια πάντα κατά παραγγελία. Οπότε, είναι σχετικά δύσκολο να γνωρίζουμε εκ των προτέρων πόσο θα σας στοιχίσει μια κατασκευή, αν δεν έχουμε μια πρώτη ιδέα του τι σκέφτεστε. Ο πιο εύκολος τρόπος για μια εκτίμηση κόστους είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας δίνοντάς μας μερικές πληροφορίες, για παράδειγμα τι είδους κεντρική πέτρα σας ενδιαφέρει, θα σας δώσουμε ένα πρώτο περίγραμμα. Στην πορεία, κι έχοντας συλλέξει περισσότερες πληροφορίες, θα σας δώσουμε μια σαφή και τελική προσφορά
Όταν αποφασίσετε να μας συμβουλευτείτε για ένα μονόπετρο δαχτυλίδι, θα κάνουμε ένα ραντεβού, είτε τηλεφωνικό, είτε δια ζώσης, είτε μέσω skype. Στο σημείο αυτό θα αποκρυσταλλώσουμε μια εικόνα σχετικά με το τι σας ενδιαφέρει και τι μπορούμε να κάνουμε. Με τις πρώτες αυτές πληροφορίες, θα δημιουργήσουμε σε state of the art 3D προγράμματα σχεδιασμού κοσμήματος κάποιες φωτορεαλιστικές απεικονίσεις του αντικειμένου που σας ενδιαφέρει και των παραλλαγών του, αν τις χρειάζεστε, σε επίπεδο χρωματισμών πετρών και υλικών. Ακούγοντας τα σχόλιά σας και τροποποιώντας -αν χρειάζεται- τα σχέδιά μας, προχωράμε στο 3d prinitng ενός μοντέλου ρητίνης-αντίγραφου του τελικού προϊόντος έτσι ώστε να κάνετε μια ανασκόπηση της δουλειάς μας και να έχετε μια ξεκάθαρη άποψη για το πως πρόκειται να στέκει το μονόπετρό σας γεωμετρικά/αισθητικά/μορφολογικά. Προχωράμε στην κατασκευή μόνο αν είστε 100% ικανοποιημενοι από το σχεδιασμό και την προτυποποίηση.
Μέχρι το επίπεδο της αποστολής του πρώτου μπλοκ 3-4 φωτορεαλιστικών απεικονίσεων-φωτογραφιών, έτσι ώστε να δείτε πως θα εμφανίζεται το τελικό προϊόν σας, δε χρεώνεστε κάτι. Σε περίπτωση που θελήσετε κάποιες τροποποιήσεις στο πρώτο αυτό μπλοκ, δημιουργείται κι αποστέλλεται ακόμη ένα δωρεάν μπλοκ εικόνων. Σε περίπτωση που θελήσετε μια ακόμη τροποποιητική διαδικασία, αυτό θα επιφέρει ένα κόστος 60 ευρώ, το οποίο και θα αφαιρεθεί από το τελικό κόστος εφόσον τελικά προχωρήσουμε στην κατασκευή. Το σχήμα εξόφλησης της δουλειάς μας είναι το 30-70: 30% προκαταβολή τη στιγμή της παραγγελίας και εξόφληση εφάπαξ, καταβάλλοντας κατά την παραλαβή το υπόλοιπο 70%.
Σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε πάντα κατά παραγγελία. Για αυτό είμαστε και μοναδικοί! Αυτό σημαίνει πως η συμβουλευτική διαδικασία, ο πρώτος σχεδιασμός, η προτυποποίηση σε ρητίνη, η αποστολή φωτορεαλιστικών αλλά και η εύρεση των πολύτιμων λίθων που θα χρησιμοποιηθούν, λαμβάνουν χώρα κάθε φορά ξεχωριστά για κάθε πελάτη. Συνήθως, εξυπηρετούμε μέσα σε 5-10 εργάσιμες μέρες, εφόσον το κομμάτι του σχεδιασμού "κλείσει" μέσα στις 2-3 πρώτες μέρες της συνεργασίας μας κι οι πέτρες που χρειάζεστε είναι διαθέσιμες, ή ενδιαφέρεστε για κάποιο από τα εκατοντάδες έτοιμα σχέδιά μας. Ανάλογα φυσικά τις τεχνικές απαιτήσεις που μπορεί να παρουσιαστούν σε κάποιο αντικείμενο, ο χρόνος παράδοσης μπορεί να μεταβληθεί, ή να παραταθεί, αν μιλάμε για εποχές υψηλής παραγγελιοληψίας. Πάντα να μας ενημερώνετε για ημερομηνίες επιθυμητής παραλαβής για να μπορούμε να αναλάβουμε υπεύθυνα το project σας.
Βρισκόμαστε στην καρδιά της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας, στο Σύνταγμα, στην οδό Θησεώς 11, στον 3ο όροφο. Με πάρα πολλούς πελάτες μας, προχωράμε στο σχεδιασμό, τις φωτορεαλιστικές απεικονίσεις και την όλη διαδικασία custom made εξ' αποστάσεως. Οπότε, όχι μόνο μπορούμε να σας στείλουμε το μοναδικό μονόπετρο δαχτυλίδι που κατασκευάσαμε για εσάς οπουδήποτε στο πλανήτη, αλλά μπορούμε να δουλέψουμε χωρίς να δαπανήσετε χρόνο για να μας επισκεφτείτε, αν αυτό δεν είναι δυνατό ή εύκολο.
Εργαζόμαστε πολύ σκληρά και μεθοδικά έτσι ώστε να διασφαλίσουμε πως η δουλειά μας, τα μέταλλά μας και οι πέτρες μας ανήκουν στο υψηλότερο επίπεδο της κοσμηματοποιίας παγκοσμίως. Επίσης, δεν ξεκινάμε ποτέ την κατασκευή αν πρώτα δεν έχουμε τη συνειδητή έγκρισή σας. Καθώς όλα μας τα μονόπετρα κατασκευάζονται και δουλεύονται κατά παραγγελία, δεν ειναι δυνατή η ακύρωση της εκτέλεσης εφόσον ξεκινήσει η παραγωγή ή έχουν δεσμευτεί πολύτιμοι λίθοι και μέταλλο. Αν για κάποιο λόγο, καθόλα σεβαστό, δε μείνετε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, θα κάνουμε το ανθρωπίνως δυνατό έτσι ώστε να τροποποιήσουμε τη σύνθεσή σας ώστε να απαντά στις προσδοκίες σας.
Κατά το παρελθόν, και λόγω κακών εμπορικών συμπεριφορών από μερίδα του κλάδου μας, το αγοραστικό κοινό αντιμετωπίζει την αγορά κοσμημάτων με κάποια λογική -ως ένα βαθμό- δυσπιστία. Για το λόγο αυτό, δε φεύγει από το εργαστηριό μας μονόπετρο δαχτυλίδι χωρίς πιστοποίηση. Για μονόπετρα με διαμάντι άνω του 0.30 ct προτιμούμε να δουλεύουμε με διαμάντια που έρχονται με πιστοποίηση GIA ή HRD, με laser χάραξη του report number τους επί της ζώνης της πέτρας, για απόλυτη διασφάλιση του πελάτη, αλλά και δική μας. Για μονόπετρα με διαμάντι κάτω του 0.30ct ή άλλο πολύτιμο λίθο, συνεργαζόμαστε με ανεξάρτητο Γεμολογικό Ινστιτούτο των Αθηνών, με σκοπό την έκδοση ενός μοναδικού, επίσημου και παγκοσμίου ισχύος εγγράφου με πλήρη καταγραφή των επιμέρους στοιχείων που απαρτίζουν το κόσμημα.