Μονόπετρο με διαμάντι

Καλημέρα σε όλους κι όλους!

 

Σεπτέμβριος πλέον, οπότε είναι η στιγμή να ευχηθώ σε όλες κι όλους να έχουμε μια καλή σεζόν, με υγεία, υπομονή, πολλή τύχη και αγάπη!

 

Η high season μας -δλδ η περίοδος από Μάιο ως και Αύγουστο- πέρασε με πολύ μεγάλη επιτυχία! Είχα την τύχη και την τιμή, να κατασκευάσω δεκάδες μοναδικά, εξατομικευμένα και προσωπικά σχέδια για φίλους πελάτες που εμπιστεύτηκαν σε εμένα, την κατασκευή του μονόπετρου δαχτυλιδιού τους.

 

Το μονόπετρο δαχτυλίδι και γενικά τα κοσμήματα, αποτελούν ένα θολό τοπίο τις περισσότερες φορές για τους άνδρες πελάτες μου, που αποτελούν και την πλειοψηφία των πελατών μου. Πολλές οι πληροφορίες που μπορεί να συλλέξει κανείς απλώς αναζητώντας στη Google για τα μονόπετρα δαχτυλίδια. Πληροφορίες όμως που τις περισσότερες φορές, κάποιος χωρίς γνώσεις γύρω από το αντικείμενο, δε μπορεί να διαχειριστεί.

 

Σε μορφή λοιπόν τίτλων, αναφέρω βασικά σημεία που θα κάνουν την αναζήτησή σας πανεύκολη! Και φυσικά, αν χρειαστείτε περαιτέρω πληροφορίες, τα στοιχεία επικοινωνίας μου βρίσκονται στο τέλος της ανάρτησης και θα χαρώ πολύ να τα χρησιμοποιήσετε:

 • Τα πιο συνηθισμένα στην ελληνική αγορά μονόπετρα με μπριγιάν, χρησιμοποιούν πέτρες από 0.15 ct ως 0.5 ct.

 • Oι τιμές για διαμαντένια μονόπετρα, ακόμη κι αν το μέγεθος της πέτρας είναι ίδιο, μπορεί να έχουν διακυμάνσεις που οφείλονται στα χαρακτηριστικά της πέτρας (πχ χρώμα, καθαρότητα, κοπή, φθορισμός κλπ). Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή κι ως τέτοια θα την αντιμετωπίζουμε!
 • Αν μπορούμε να μιλήσουμε με νούμερα για να έχουμε μια εκκίνηση συζήτησης (χωρίς οι τιμές να είναι δεσμευτικές και χωρίς ΦΠΑ), θα λέγαμε πως:

0.15 ct (3.4 mm diameter)-> 450-500 euros

0.20ct (3.75 mm diameter)-> 600-700 euros

0.25 ct (4 mm diameter)-> 700-800 euros

0.30 ct (4.3 mm diameter)-> 1000-1200 euros

0.40 ct (4.75 mm diameter)-> 1400-1700 euros

0.50 ct (5.1 mm diameter) -> 2200- 2500 euros

 

 • Σε περιπτώσεις πιο περίτεχνων αντικειμένων, με περισσότερες λεπτομέρειες και πέτρες, το κόστος συνήθως ανεβαίνει.
 • Για διαμάντια ως 0.29 ct, λαμβάνετε πιστοποίηση για το κόσμημα από ανεξάρτητη γεμωλογική αρχή, για τη διασφάλιση της ποιότητας και των χρησιμοπιούμενων υλικών.
 • Για διαμάντια από 0.30 ct και πάνω, λαμβάνετε διαμάντι συνήθως με πιστοποίηση GIA, με εγχάρακτη επί ζώνης λίθου της αριθμητικής ταυτότητάς του.

 

 • Δουλεύουμε ένα σχέδιο ως εξής: Είτε στη δική μου συλλογή, είτε από δικό σας σχέδιο, είτε από κάτι που είδατε στο διαδίκτυο, επιλέγετε μια συγκεκριμένη φόρμα. Πάνω σε αυτή, κι αφού εισάγουμε τη δική σας βούληση, τις δικές σας επιταγές και γούστα, φτιάχνουυμε ένα ψηφιακό σχέδιο και αποδίδουμε φωτορεαλιστικές απεικονίσεις του πως πρόκειται το τελικό μας προϊόν να δείχνει. Εφόσον το εγκρίνετε και κατόπιν δικών σας παρεμβάσεων/διορθώσεων τροποποιήσεων, κατασκευάζουμε το μοναδικό σας μονόπετρο.

 

 • Καλό θα είναι να γνωρίζουμε το νούμερο του δαχτυλιδιού μας. Αν δε το γνωρίζουμε, μπορούμε να το βρούμε με τρόπους που βλέπετε στο βίντεο που βλέπετε παρακάτω. Τροποποιήσεις νούμερων μπορούμε να κάνουμε, στα μέτρα του εφικτού κι εφόσον δεν έχουμε πέσει πάρα πολλά νούμερα off.
 • Συνήθως, χρειάζομαι 5-7 εργάσιμες ημέρες για μια κατασκευή, εκτός κι αν σε κάποια περίοδο της χρονιάς έχει αρκετές παραγγελίες που συμπέφτουν, οπότε μπορεί να πάμε πίσω 2-3 μέρες, πάντα με συνεννόηση!

Στη διάθεσή σας για κάθε απορία κι ερώτηση!

 

 

Andreas Mathios

11 Thiseos St, 3rd Floor, Office 9

Athens, Greece, PO 10562

tel: +302107784045

mobile:+306937217647

https://www.facebook.com/monopetromathios/

 

www.jewelry-design.gr

 

Νέα σχέδια μονόπετρων δαχτυλιδιών

Καλησπέρα σας,

 

Είμαστε πλέον στην καρδιά της full season αναφορικά με τους γάμους και τους αρραβώνες, όπως και τις ρομαντικές προτάσεις γάμου!

 

Παρακάτω, σας παρουσιάζω μερικές από τις νέες κατά παραγγελία κατασκευές μου, μοναδικές σε αισθητική, πάντα με γνώμονα την απόλυτη εξυπηρέτηση του πελάτη, με συνεχή καθοδήγηση και συμβουλευτική, σχετικά με το τι μπορεί να αγοράσει με δεδομένα την οικονομική του διάθεση κατά την περίοδο που συζητάμε, το προσωπικό του γούστο αλλά και τις ιδιαίτερες προτιμήσεις και επιταγές που θα θέλαμε να εισάγουμε σε ένα μονόπετρο δαχτυλίδι!

 

Θα δείτε μονόπετρα με διαμάντι μπριγιάν, μονόπετρα με μοϊσσανίτη, μονόπετρα με μαύρο διαμάντι, λευκόχρυσα, δίχρωμα, πάντα σε Κ18 και πάντα υπό την πλήρη γνώση και καθοδήγηση του πελάτη.

 

 

 

 

Αυτά, όπως και πολλά άλλα μου σχέδια μπορείτε να δείτε στη σελίδα μου: https://www.facebook.com/monopetromathios/

 

Όλες μου οι συνθέσεις γίνονται, όπως προείπα, κατά παραγγελία, για αυτό, μη διστάζετε να με καλείτε ή να μου στέλνετε μηνύματα και Mails αναφορικά με μια κατασκευή που θα θέλατε να κάνουμε μαζί! Ότι βλέπετε, μπορούμε να το υλοποιήσουμε σε πολλές εναλλακτικές χρωμάτων, πετρών, ορυκτών και μεταλλικών συνδυασμών, έτσι ώστε να εγγυηθούμε πως αυτό που θα λάβετε στα χέρια σας, θα είναι μια σύνθεση μοναδική, εξατομικευμένη πλήρως και καθόλα προσωπική!

 

Και φυσικά, πλήρως πιστοποιημένη από εξωτερικούς φορείς κι εκτιμητές, έτσι ώστε να νιώθετε απολύτως διασφαλισμένοι για τις αγορές σας και τη συνεργασία μας!

 

Στη διάθεσή σας για ένα ραντεβού γνωριμίας και συμβουλευτικής γύρω από το μονόπετρο δαχτυλίδι, τους πολύτιμους λίθους κα., χωρίς καμία χρέωση για εσάς και καμιά δέσμευση από μέρους σας!

 

Φιλικά,

 

Andreas Mathios

11 Thiseos St, 3rd Floor, Office 9

Athens, Greece, PO 10562

mobile:+306937217647

Μονόπετρο δαχτυλίδι με δόσεις

Καλησπέρα σας όλες κι όλους,

 

Η άνοιξη έχει μπει πλέον για τα καλά, κι η full season για αρραβώνες, προτάσεις γάμου και κατασκευές μονόπετρων δαχτυλιδιών χτυπά κόκκινο.

 

Αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι στην καθημερινότητά μας, αλλά κι αφουγκραζόμενοι την ανάγκη σας για τη δημιουργία ενός μοναδικού, ξεχωριστού, πολύτιμου κι απόλυτα προσωπικού μονόπετρου δαχτυλιδιού, εγκαταστήσαμε και λειτουργούμε ένα σύγχρονο POS τερματικό μηχάνημα αποδοχής χρεωστικών και πιστωτικών καρτών.

 

 

 

Έτσι, θα μπορείτε να αγοράσετε από το εργαστήριό μας μια σύνθεση μοναδική, όπως εσείς κι ο άνθρωπός σας, αυτομάτως, με τη χρήση της κάρτας σας, ή με χρήση πιστωτικής κάρτας και σε ένα αριθμό δόσεων που θα συναποφασίσουμε μαζί!

 

Το εργαστήριό μας ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2011, μέσα στον κυκλώνα της οικονομικής κρίσης. Και σήμερα, προχωρά κι αναπτύσσεται σταδιακά και σταθερά, γιατί με όλους σας, αναπτύξαμε σχέσεις σοβαρές, διαρκείς κι ειλικρινείς. Κι αυτό θα συνεχίσουμε, να σας παρέχουμε το καλύτερο προϊόν της αγοράς, στις ανταγωνιστικότερες τιμές και με περαιτέρω, πλέον, διευκολύνσεις.

 

 

Όλα μας τα μονόπετρα δαχτυλύδια και φυσικά, οι δικές σας προτάσεις κι ιδέες για μονόπετρα με διαμάντι, ζαφείρι, σμαράγδι ή οποιοδήποτε άλλο πολύτιμο και ημιπολύτιμο λίθο, στη διάθεσή σας!

 

Andreas Mathios

11 Thiseos St, 3rd Floor, Office 9

Athens, Greece, PO 10562

mobile:+306937217647

Μονόπετρα

Καλησπέρα, Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη!

 

Μονόπετρα δαχτυλίδια με διαμάντι, μονόπετρα με ζαφείρι ή σμαράγδι, μονόμετρα με μαύρο διαμάντι, μονόπετρο Cartier, μονόπετρο Bvlgari, μονόπετρο δαχτυλίδι οικονομικό ή μονόπετρο με 1ct διαμάντι…

 

Κάπως έτσι κανείς αναζητά, βάσει google, αρχικά το μονόπετρο δαχτυλίδι που επιθυμεί να χαρίσει στη σύντροφό του, όταν πρόκειται να κάνει το βήμα για την επισημοποίηση της σχέσης τους!

 

Κι όμως, εδώ θα ήθελα να σας δώσω μια νέα οπτική γύρω από την αναζήτησή σας κι ενδεχομένως να την καταστήσω ευκολότερη! Μαζί, μπορούμε να κατασκευάσουμε το μονόπετρο δαχτυλίδι των ονείρων σας, σε τιμή χονδρικής και με άπειρες εναλλακτικές υλοποίησης χρωμάτων και υλικών, με μια υπηρεσία σχεδιασμού και παραγωγής μοναδικών πολύτιμων αντικειμένων, πρωτόγνωρη για τη χώρα μας!

 

Δαπανήστε μερικά λεπτά από το χρόνο σας παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο -πατήστε στο «μπλε» link-  και σας υπόσχομαι πως θα βρείτε πολλές απαντήσεις σε ερωτήματα κι απορίες που θα σας γεννηθούν τη στιγμή που ξεκινάτε να ψάχνετε για ένα μονόπετρο δαχτυλίδι.

 Πόσο κοστίζει ένα μονόπετρο Δαχτυλίδι

Θα χαρώ πολύ να απαντήσω σε περαιτέρω ερωτήματά σας που αφορούν σε μια μοναδική κατασκευή, τη δική σας!

Στη διάθεσή σας,

Andreas Mathios

11 Thiseos St, 3rd Floor, Office 9

Athens, Greece, PO 10562

mobile:+306937217647

Οδηγός Αγοράς Διαμαντιού

Καλησπέρα σε όλες κι όλους!

 

Για τον περισσότερο κόσμο, το μονόπετρο δαχτυλίδι είναι συνυφασμένο με το διαμάντι! Πολύς κόσμος, λοιπόν, που απευθύνεται σε μένα, μου κάνει πολύ σωστές κι εύστοχες ερωτήσεις, αναφορικά με το τι πρέπει κανείς να προσέξει στο διαμάντι στο οποίο και θα επενδύσει, είτε πρόκειται για μια μικρή πέτρα (από 0.10ct ως και τα 0.25ct) είτε για κάποια μεγαλύτερη (από 0.5ct ως 1.5ct).

 

 

 • Να δώσω περισσότερη σημασία στο χρώμα ή την καθαρότητα;
 • Να πάρω μια πέτρα μεγαλύτερη με λιγότερο λευκό χρώμα, ή μια κατάλευκη πέτρα σε μικρότερο βάρος;
 • Γιατί δυο πέτρες με ίδια στοιχεία χρώματος και καθαρότητας έχουν διαφορετική τιμή;
 • Τι πιστοποιητικό παραδίδει το εργαστήριο με την πώληση;

Μερικές μόνο από τις ερωτήσεις που δέχομαι σε καθημερινή βάση.

 

Απαντώ συνοπτικά, καθώς στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να ακούσετε πολύ περισσότερα πράγματα αναφορικά με το διαμάντι και την κατηγοριοποίησή του:

 

 1. Δυστυχώς, πολλή η πληροφόρηση στο διαδίκτυο γύρω από το διαμάντι, αλλά ελλιπής κι ενδεχομένως αποπροσανατολιστική, καθώς σας «διδάσκει» να εμμένετε στο χρώμα και την καθαρότητα και να μην ασχολέιστε με άλλα σημαντικά ζητήματα που αφορούν το διαμάντι μας κι επηρεάζουν την τελική αισθητική κι εμφάνιση της σύνθεσής μας αλλά και την τιμή.

  Λέμε λοιπόν, πως το χρώμα είναι η πρώτη εντύπωση που δίνει η πέτρα μας, οπότε πρέπει να είνια τόσο καλό, όσο μας επιτρέπουν τα οικονομικά μας. Η καθαρότητα είναι ένα στοιχείο που από τελικό αγοραστή -εσάς- και χωρίς κατάλληλους μεγεθυντικούς φακούς ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, δε μπορείτε να αποτιμήσετε/καταλάβετε/αντιληφθείτε. Οπότε, εφόσον η πέτρα σας είναι κάτω του 1ct και με καλό χρώμα, μην ξοδέψετε ως και 700-800 ευρώ επιπλέον για μια τάξη μεγέθους καλύτερη καθαρότητα.

 2. Δώστε εξέχουσα σημασία στην ποιότητα ΚΟΠΗΣ της πέτρας. Μας ενδιαφέρει η πέτρα μας να έχει καλή κοπή, χαρακτηρισμένη από very good- excellent-ideal. Με τέτοιες κοπές, η πέτρα μας διαθλά το φως άψογα, δείχνει ζεστή, συμπαγής, λευκότερη και μεγαλύτερη. Κι όμως, αυτό το τόσο σημαντικό στοιχείο, πιστέψτε με, δε μου το ζητάτε ως προαπαιτούμενο κατασκευής ποτέ… Διαμάντι με τέλειο χρώμα και κακή κοπή, δεν αποδίδει ποτέ αυτό που θέλουμε. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η ποιότητα κοπής επηρεάζει ευθέως και το κόστος.
 3. Δώστε μεγάλη σημασία στο να μην έχει η πέτρα σας φθορισμό (fluoresence). Ζητήστε το, απαιτείστε το! Ο φθορισμός είναι ένα φυσικό χαρακτηριστικό που ενέχεται σε πολλά διαμάντια, όπου ακόμη και σε άψογα χρώματα και καθαρότητες, μας δίνει την εντύπωση ενός λίθου «μπουκωμένου», γαλακτερού ίσως. Τολμώ να πω «δεύτερου». Ο φθορισμός «σκοτώνει» το διαμάντι και το μονόπετρό μας, κι αυτό μεταφράζεται και στην τιμή, καθώς ένα διαμάντι με άριστο χρώμα και φθορισμό είναι οικονομικότερο ενός διαμαντιού με πολύ καλό χρώμα και χωρίς φθορισμό.
 4. Εμπιστευτείτε τον κατασκευαστή σας! Βλέπω καθημερινά όσες πέτρες θα πρόκειται να δει ένας μη σχετικός με το επάγγελμα άνθρωπος σε όλη του τη ζωή. Μη σας κάνει εντύπωση γιατί ένα διαμάντι με όμοια -φαινομενικά- χαρακτηριστικά έχει άλλη τιμή με ένα αντίστοιχο. Όπως είδατε, ο φθορισμός κι η κοπή κι η σημασία τους τελικά, ίσως να μη σας ήταν τόσο γνωστή. Ο σωστός επαγγελματίας θέλει να μείνετε ικανοποιημένοι, καθώς ικανοποιημένος πελάτης, σημαίνει τακτικός πελάτης και ζωντανή διαφήμιση του εργαστηρίου.
 5. Αν δουλέψουμε μαζί, το μονόπετρο δαχτυλίδι με διαμάντι που θα κατασκευάσουμε παρέα, θα φέρει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο παγκοσμίου ισχύος πιστοποίηση GIA, για πέτρες από 0.30 ct και πάνω. Για μικρότερα διαμάντια, λαμβάνετε πιστοποίηση από γεμωλογικό ινστιτούτο της Αθήνας, καθώς η πιστοποίηση αν δεν προέρχεται εκτός της κατασκευάστριας αρχής, δεν έχει, κατ’ εμέ, κι ιδιαίτερη αξία.

  Η πιστοποίηση που θα λάβετε από μας, είναι εντός του κόστους αγοράς και δεν χρεώνεστε κάτι έξτρα.

Δείτε το βίντεο Μονόπετρο Δαχτυλίδι: Χαρακτηριστικά ενός διαμαντιού/The 4 c’ s με περισσότερες πληροφορίες γύρω από το διαμάντι και φυσικά, και τα υπόλοιπα βίντεο του καναλιού μου και σας εγγυώμαι πως θα σας γλιτώσω πολλές ώρες αναζήτησης μονόπετρου δαχτυλιδιού με διαμάντι και γενικότερα δαχτυλιδιών αρραβώνα, είτε συνεργαστούμε τελικά, είτε όχι.

 

Στη διάθεσή σας,

 

Andreas Mathios

11 Thiseos St, 3rd Floor, Office 9

Athens, Greece, PO 10562

mobile:+306937217647

Οικονομικά μονόπετρα

Καλησπέρα σε όλες κι όλους,

Μια ολοένα κι αυξανόμενη τάση στο μονόπετρο δαχτυλίδι με διαμάντι μπριγιάν, θέλει τα δαχτυλίδια σε minimal, λεπτές και φίνες γραμμές, με απλά δεσίματα και χαμηλού βάρους, μικρές πέτρες!

Τα πλεονεκτήματα αυτών των δαχτυλιδιών είναι:

α) Το χαμηλό κόστος! Με βάρη πετρών 0.06-0.10 ct και διαμέτρους 2.5-3 mm, συζητάμε για κόστη από 220-300 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Και φυσικά, αγοράζετε ένα fine αντικείμενο, με φυσικό ορυκτό διαμάντι. Ένα αντικείμενο δηλαδή οικονομικό, μα συνάμα πολύτιμο και σοβαρό!

β) Είναι ευκολοφόρετο, καθημερινό και νεανικό, για συνεχή χρήση χωρίς άγχος και φόβο ότι φοράμε στο δρόμο κάτι πανάκριβο. Ταυτόχρονα, μπορεί να φορεθεί άνετα σε οποιαδήποτε επίσημη έξοδο και περίσταση!

γ) Μπορούν άνετα να συνδυαστούν με βέρα ή άλλα λεπτά δαχτυλίδια, αποδίδοντας ένα μοδάτο look με stackable rings!

Στην περίπτωση που επιλέξετε να δημιουργήσουμε παρέα ένα τέτοιο αντικέιμενο, θα έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε κι αποκτήσετε ένα μοναδικό αντικείμενο με διαμάντι μπριγιάν κοπής, σε σχέδιο που θα προσαρμόσουμε μαζί πάνω στα δικά σας γούστα κι ανάγκες. Και φυσικά, με ανεξάρτητου γεμωλογικού φορέα guarantee για την εξασφάλιση της συναλλαγής και της πιστότητας των υλικών μας!
Δεκάδες σχέδια μπορούν να «μικρύνουν» κατά βούληση και να λάβουν μια minimal χροιά, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να αποκτήσετε ένα αυθεντικό, πολύτιμο σύνολο, φινετσάτο, ποιοτικό, πιστοποιημένο!

Μη χάνετε την ευκαιρία!

Andreas Mathios
11 Thiseos St, 3rd Floor, Office 9
Athens, Greece, PO 10562

Μονόπετρο και βέρα «Στρέψις»

Καλησπέρα σε όλες κι όλους και καλή χρονιά, με υγεία, πολύ τύχη κι αγάπη!

 

Με υπερηφάνεια, σας παρουσιάζω την τελευταία μου συλλογή μονόπετρου δαχτυλιδιού και βέρας «Στρέψις», με πολύτιμα αντικέιμενα από Κ18 λευκόχρυσο, κίτρινο και ροζ χρυσό και πολύτιμους λίθους, με τα διαμάντια να πάιζουν τον κυρίαρχο ρόλο.

 

Η σειρά «Στρέψις» προήλθε κυριολεκτικά κατά λάθος: Κατά την επεξεργασία ενός ορθογωνικού προφίλ μεταλλικού σύρματος, εφάρμοσα μια στρεπτική τάση στο ένα άκρο του και προέκυψε αυτή η κεκαμμένη, στραμμένη δομή.

 

 

 

Αποφάσισα πως μου άρεσε και σύντομα ξεκίνησα να πειραματίζομαι με πέτρες και σεταρίσματα.

 

Το αποτέλεσμα;

 

Μια ολοκαίνουρια, ολόφρεσκη ιδέα που εγγυώμαι πως δεν έχετε ξαναδεί και που φυσικά αν τη δείτε, ας γνωρίζετε ότι είτε είναι κατασκευή του εργαστηρίου, είτε κάποιος μας τιμά με το να μας αντιγράφει.

 

 

 

Όλα τα μονόπετρα δαχτυλίδια μπορούν να πάρουν διαμάντι μπριγιάν από 0.20ct ως 0.6ct ή οποιοδήποτε άλλο πολύτιμο λίθο (πχ μαύρο διαμάντι, ζαφείρι, σμαράγδι) σε αυτά τα μεγέθη.

 

Σύντομα, σε επιλεγμένες συλλογές σε μπουτίκ της Αθήνας και φυσικά, διαθέσιμα από τώρα από το εργαστήριο μου, πάντα σε κατασκευή κατά παραγγελία, πάντα σε τιμές χονδρικής, πάντα με παγκοσμίου ισχύος πιστοποιητικά γνησιότητας.

 

Για ένα μοναδικό και ξεχωριστό μονόπετρο δαχτυλίδι αρραβώνα και για μια παντοτινά λαμπερή βέρα γάμου!

 

Στη διάθεσή σας,

 

 

Andreas Mathios

11 Thiseos St, 3rd Floor, Office 9

Athens, Greece, PO 10562

mobile:+306937217647

Μονόπετρο με μαύρο διαμάντι

Καλησπέρα σε όλες κι όλους!

Ο Νοέμβριος, προπαρασκευαστικός μήνας των εορτών των Χριστουγέννων φτάνει στο τέλος του και συνάμα, όλοι όσοι δουλεύουμε στο κομμάτι του μονόπετρου δαχτυλιδιού και του γάμου, ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για να καλύψουμε τη ζήτηση στο συγκεκριμένο είδος για την περίοδο αυτή!

Μου έχει κάνει λοιπόν εντύπωση η μεγάλη στροφή των φίλων πελατών στο μαύρο διαμάντι! Τα 8/10 μονόπετρα που κατασκευάζω το τελευταίο διάστημα είναι μονόπετρα με μαύρο διαμάντι.

Εξηγώ τη στροφή αυτή με τα εξής επιχειρήματα:

 1. Με το μαύρο διαμάντι υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής δαχτυλιδιών με μεγαλύτερη πέτρα σε σχέση με το κλασικό, λευκό διαμάντι. Για παράδειγμα, ένα μισοκάρατο μαύρο διαμάντι σε ένα κλασικό δέσιμο χρυσού Κ18 μπορεί να βγει από 500-600 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Αντίστοιχα, ένα μισοκάρατο διαμάντι λευκό μπριγιάν, στο ίδιο δέσιμο, μπορεί να κοστίσει από 3000 ευρώ, ανάλογα την ποιότητα της πέτρας. Αντίστροφα, με 500-600 ευρώ κανείς θα αγόραζε μονόπετρο με 0.15ct λευκού μπριγιάν, σχεδόν υποτριπλάσια σε βάρους του μαύρου διαμαντιού.8

 2. Το μαύρο διαμάντι είναι πιο «ευκολοφόρετο» σε καθημερινή βάση, λόγω χαμηλότερου κόστους. Μπορεί να φορεθεί στη δουλειά, στη βόλτα, την καφετέρια με την ίδια άνεση που θα φορεθεί σε ένα επίσημο δείπνο ή γεγονός. Μοιραία, ο πελάτης κι η παραλήπτρια το ευχαριστιούνται περισσότερο!

 3. Είναι νεανικό, μοδάτο και μπορεί να σεταριστεί με οποιοδήποτε στυλ.

 4. Το βασικότερο: Είναι διαμάντι!! Έχω δώσει ειλικρινή αγώνα όλα αυτά τα χρόνια να πείσω το καταναλωτικό κοινο να δεχτεί κι άλλους πολύτιμους λίθους ως engagement πρόταση, αλλά τις περισσότερες φορές, ο πελάτης ζητά διαμάντι. Λόγω κόστους, ένα μεγαλύτερο διαμάντι κρίνεται απαγορευτικό, οπότε συμβιβαζόμαστε με μικρότερες πέτρες. Με το μαύρο διαμάντι, αγοράζετε διαμάντι. Φυσικό, ορυκτό και πολύτιμο.

Ένα μονόπετρο με μαύρο διαμάντι, λοιπόν, θεωρείται μια έξυπνη αγορά. Είτε για την πρόταση γάμου, είτε για δώρο επετείου!

Μαζί, μπορούμε να κατασκευάσουμε υπέροχες συνθέσεις με μαύρο διαμάντι σε οποιοδήποτε μέγεθος και μεταλλικό χρώμα και φυσικά, σε τιμές εργαστηρίου. Πάντα, με πολλαπλές σχεδιαστικές προτάσεις, προσαρμογές πάνω στα γούστα σας και με ανεξάρτητου γεμωλογικού φορέα πιστοποιητικό κοσμήματος, για να είμαστε αμφότεροι σίγουροι και διασφαλισμένοι για την αγορά σας και την ποιότητά μας.

Δείτε τη δουλειά και τις δυνατότητες που υπάρχουν στο site και τη σελίδα μου το facebook!

Στη διάθεσή σας,

Andreas Mathios

11 Thiseos St, 3rd Floor, Office 9

Athens, Greece, PO 10562

tel: +302107784045

mobile:+306937217647

https://www.facebook.com/monopetromathios/

www.jewelry-design.gr

 

Όλα για το μονόπετρο δαχτυλίδι!

Κυρίες και κύριοι γειά σας,

 

Αντιλαμβανόμενος πλήρως τους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητάς μας, αλλά και ταυτόχρονα την ανάγκη για πλήρη, σφαιρική και σοβαρή ενημέρωση, ειδικά όταν πρόκειται να εκταμιεύσουμε ένα-μικρό ή μεγάλο, δεν έχει σημασία-χρηματικό ποσό, αποφάσισα να προβώ στη δημιουργία και δημοσίευση ενημερωτικών videos γύρω από το μονόπετρο δαχτυλίδι, το διαμάντι, το σχεδιασμό εν γένει αλλά και τη δική μου δουλειά!

Μετά από 450 περίπου μοναδικές κατασκευές σε χρυσό μονόπετρο κάθε σκεπτικού και ύφους, έχω πλέον καταλάβει πλήρως τις φοβίες σας, τις ανησυχίες σας και το τι χρειάζεστε έτσι ώστε να αποκτήσετε πρώτα και κυρίαρχα, ίδια άποψη για το τι θέλετε να αγοράσετε και δεύτερον, ένα κόσμημα αντάξιο των προσδοκιών σας.

Παρακολουθώντας τα βίντεό μου, αλλά και διαβάζοντας το blog μου, σας εγγυώμαι πως μπορεί να δαπανήσετε 1 ώρα συνολικής θέασης, μα θα γλιτώσετε μέρες ή και εβδομάδες αναζήτησης στο διαδίκτυο, με απορίες να γεννιούνται συνεχώς και χωρίς κάποιο εργαλείο αποτίμησης των πληροφοριών που θα λάβετε.

Θα χαρώ λοιπόν να δείτε και να μοιραστείτε τα βίντεο αυτά, να επισκεφτείτε τις σελίδες μου στο facebook και να επικοινωνήσετε μαζί μου όποτε το χρειαστείτε!

 

Ανδρέας Μαθιός: Πόσο κοστίζει ένα μονόπετρο δαχτυλίδι

Ανδρέας Μαθιός: Χαρακτηριστικά ενός διαμαντιού/The 4 c’ s

Ανδρέας Μαθιός: Πιστοποιητικά Γνησιότητας/Guarantee Διαμαντιών

Μονόπετρο Δαχτυλίδι: Ζιρκόν & Μοϊσσανίτης-Υποκατάστατα διαμαντιού

 

Φιλικά,

Andreas Mathios

11 Thiseos St, 3rd Floor, Office 9

Athens, Greece, PO 10562

mobile:+306937217647

www.jewelry-design.gr

 

Μονόπετρα με διαμάντι!

Καλησπέρα σε όλους και όλες!

 

Ως σχεδιαστής μονόπετρων δαχτυλιδιών, οφείλω να καταθέσω πως η μεγάλη πλειονότητα των ερωτήσεων που δέχομαι καθημερινά για κατασκευές δαχτυλιδιών, αφορούν μονόπετρα με διαμάντι.

 

Κι αυτό είναι λογικό, καθώς έχει επικρατήσει στις προτάσεις γάμου το διαμαντένιο δαχτυλίδι, άσχετα με το γεγονός πως δεν προέρχεται/στηρίζεται από κάποιο καταγεγραμμένο έθιμο, αλλά περισσότερο στηρίζεται από μια αριστοτεχνική καμπάνια marketing, αφού παγκοσμίως, μόνο μια είναι η εταιρία που παράγει διαμάντια για χρήση κοσμηματοποιΐας.

 

Θα επιχειρήσω λοιπό εδώ να απαντήσω σε μερικές συνηθισμένες ερωτήσεις, με σκοπό να βοηθήσω καθέναν από εσάς στην αναζήτηση του μονόπετρου δαχτυλιδιού που θα χαρίσει στην αγαπημένη του:

 

ΕΡ: Πόσο κοστίζει ένα μονόπετρο με διαμάντι;

ΑΠ: Η ερώτηση, όπως έχω ξαναγράψει, είναι αυθαίρετη και γενική. Είναι σα να ρωτάμε σε ένα μπακάλικο «¨πόσο κάνει ένα φρούτο, γενικά». Ή σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, πόσο κάνει ένα αμάξι, γενικά.

 

Λόγω μονοπωλίου, όπως λέγαμε παραπάνω, σε συνδυασμό με την τεράστια παγκόσμια ζήτηση, το διαμάντι είναι ο πιο ακριβός πολύτιμος λίθος. Οπότε, για μια πέτρα περί του 0.10-0.15ct αναμένετε ένα κόστος εκκίνησης περί των 500 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Οι πέτρες αυτές έχουν μέγεθος περί των 3.5 χιλιοστών σε διάμετρο κι εγώ στις συνθέσεις μου δε συμβιβάζομαι με ποιότητες κάτω του H χρώματος και SI1 καθαρότητος, στοιχεία που θα συζητήσουμε και πιο κάτω. Αυτό είναι και το πιο οικονομικό μονόπετρο που μπορούμε να κατασκευάσουμε παρέα, όταν συζητάμε για διαμάντι.

 

ΕΡ: Τι είναι τα χρώματα G, οι καθαρότητες VSI κλπ και πως επηρεάζεται η τιμή του δαχτυλιδιού από αυτά;

ΑΠ: Όλες οι απαντήσεις που ψάχνετε, βρίσκονται στην ανάρτηση http://andreas-m-jewelry.blogspot.gr/2016/01/4-cs.html , όπου εξηγώ σχηματικά τι ισχύει σε κάθε περίπτωση. Προσωπική γνώμη κι εφόσον το 90% των αγοραστών συζητά για διαμάντι 0.30ct, δώστε σημασία σε ένα καλό χρώμα, λευκό και διαυγές και μην παρασύρεστε από την υπέρμετρη καθαρότητα, καθώς αυτή, σε τέτοια μεγέθη, δε μπορεί όχι μόνο να αποτιμηθεί, αλλά και να ανιχνευτεί από τελικό καταναλωτή.

 

ΕΡ: Γιατί το μισοκάρατο διαμάντι κοστίζει 3 φορές παραπάνω από ένα μισοκάρατο ζαφείρι/σμαράγδι κλπ; Είναι ποιοτικό το θέμα;

ΑΠ: Είναι θέμα ζήτησης ξεκάθαρα. Μιλάμε για διαφορετικούς λίθους. Δεν υπάρχει καλός και κακός πολύτιμος λίθος, εφόσον μιλάμε για καλές ποιότητες πετρών. Υπάρχει απλώς θέμα ζήτησης και προσφοράς. Το ζαφείρι για παράδειγμα, που δουλεύω αρκετά, είναι ο πολύτιμος λίθος των γαλαζοαίματων. Όλα τα κοσμήματα των βασιλικών οικογενειών, φέρουν ζαφείρια, πανάκριβα και υπέροχα. Τα διαμάντια πάντα, σε δεύτερο, υποστηρικτικό ρόλο, όπως και καθόλη την πορεία της κοσμηματοποιΐας στα βάθη της ιστορίας. Και ποια η κοστολογική διαφορά; Ένα μονόπετρο με μισοκάρατο διαμάντι μπορεί να κοστίζει περί των 2000 ευρώ, ενώ ένα δαχτυλίδι με μισοκάρατο ζαφείρι μπορεί να βγαίνει και στα 700 ευρώ. Με 700 ευρώ κανείς αγοράζει ένα διαμάντι περί των 0.25ct. Η διαφορά σαφής, ειδικά όταν απαιτούμε μια σύνθεση μονόπετρου με όγκο και κομψότητα.

 

ΕΡ: Πολύ ωραία κι αναλυτικά όλα αυτά. Τι πιστοποιήσεις όμως παρέχεις στον πελάτη σου για την ποιότητα και τη γνησιότητα των υλικών;

ΑΠ: Σε διαμάντια άνω των 0.30ct, τα διαμάντια συνοδεύονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο από πιστοποιητικά GIA & HRD, τα οποία είναι και τα μόνο, διεθνώς αποδεκτά κέντρα πιστοποίησης. Για πέτρες κάτω του 0.3ct, για τα οποία οι παραπάνω οργανισμοί είτε δεν παρέχουν πιστοποιήσεις, λόγω χαμηλού κόστους, είτε η πιστοποίηση από εκεί θα εκτινάξει το κόστος προς τα πάνω, παρέχω τις εξής επιλογές: Είτε πιστοποίηση έγγραφη από ειδικό γεμωλόγο, πιστοποιημέμενο και νόμιμο, είτε τα στοιχεία γεμωλόγων στην Αθήνα έτσι ώστε να βγάλετε μόνοι σας τη δική σας πιστοποίηση, για την επίτευξη πλήρους διαφάνειας.

 

ΕΡ: Ποια η διαδικασία που ακολοθείται, αν συμφωνήσουμε να φτιάξουμε μαζί ένα δαχτυλίδι;

ΑΠ: Ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουμε το custom made, προσωπικό κι εξατομικευμένο μονόπετρο, είναι, τολμώ να πω, μοναδικός στην Ελλάδα.

Αρχικά, μου υποδεικνύετε μερικές φόρμες δαχτυλιδιών που σας ενδιαφέρουν. Εφόσον συμφωνήσουμε κοστολογικά, προχωρώ σε σχεδιασμό σε υπολογιστή, απόδοση σε εσάς φωτορεαλιστικών απεικονίσεων με τα χρώματα και τους συνδυασμούς μετάλλου πέτρας που σας ενδιαφέρουν και παράγουμε σε δικό μας 3d printer, ένα πλαστικό πρωτότυπο του δαχτυλιδιού σας, έτσι ώστε να το δείτε live και να κρίνετε τον όγκο του, τις λεπτομέρειές του και τη γεωμετρία του. Η υπηρεσία αυτή, μοναδική στο είδος της, παρέχεται δωρεάν στους πελάτες μας.

Από κει και πέρα, σε ορίζοντα 10 ημερών, πλην απροόπτων, επιστρέφετε στο σχεδιαστήριό μου για να παραλάβετε το μοναδικό σας κόσμημα.

Η όλη εμπειρία, κι αν είστε άνθρωπος φύσει δημιουργικός, θα σας αποζημιώσει πλήρως, καθώς παρακολουθείται μια δημιουργική πορεία από το μηδέν προς το τέλειο, κατόπιν δικών σας εισηγήσεων και προτάσεων.

Για οποιαδήποτε άλλη απορία ή ερώτηση, είμαι εδώ για να σας βοηθήσω και θα χαρώ πολύ αν επιλέξετε εμένα για αυτή την όμορφη στιγμή της ζωής σας.

 

Andreas Mathios

11 Thiseos St, 3rd Floor, Office 9

Athens, Greece, PO 10562

mobile:+306937217647