Οικονομικά μονόπετρα

Καλησπέρα σε όλες κι όλους,

Μια ολοένα κι αυξανόμενη τάση στο μονόπετρο δαχτυλίδι με διαμάντι μπριγιάν, θέλει τα δαχτυλίδια σε minimal, λεπτές και φίνες γραμμές, με απλά δεσίματα και χαμηλού βάρους, μικρές πέτρες!

Τα πλεονεκτήματα αυτών των δαχτυλιδιών είναι:

α) Το χαμηλό κόστος! Με βάρη πετρών 0.06-0.10 ct και διαμέτρους 2.5-3 mm, συζητάμε για κόστη από 220-300 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Και φυσικά, αγοράζετε ένα fine αντικείμενο, με φυσικό ορυκτό διαμάντι. Ένα αντικείμενο δηλαδή οικονομικό, μα συνάμα πολύτιμο και σοβαρό!

β) Είναι ευκολοφόρετο, καθημερινό και νεανικό, για συνεχή χρήση χωρίς άγχος και φόβο ότι φοράμε στο δρόμο κάτι πανάκριβο. Ταυτόχρονα, μπορεί να φορεθεί άνετα σε οποιαδήποτε επίσημη έξοδο και περίσταση!

γ) Μπορούν άνετα να συνδυαστούν με βέρα ή άλλα λεπτά δαχτυλίδια, αποδίδοντας ένα μοδάτο look με stackable rings!

Στην περίπτωση που επιλέξετε να δημιουργήσουμε παρέα ένα τέτοιο αντικέιμενο, θα έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε κι αποκτήσετε ένα μοναδικό αντικείμενο με διαμάντι μπριγιάν κοπής, σε σχέδιο που θα προσαρμόσουμε μαζί πάνω στα δικά σας γούστα κι ανάγκες. Και φυσικά, με ανεξάρτητου γεμωλογικού φορέα guarantee για την εξασφάλιση της συναλλαγής και της πιστότητας των υλικών μας!
Δεκάδες σχέδια μπορούν να «μικρύνουν» κατά βούληση και να λάβουν μια minimal χροιά, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να αποκτήσετε ένα αυθεντικό, πολύτιμο σύνολο, φινετσάτο, ποιοτικό, πιστοποιημένο!

Μη χάνετε την ευκαιρία!

Andreas Mathios
11 Thiseos St, 3rd Floor, Office 9
Athens, Greece, PO 10562

Μονόπετρο και βέρα «Στρέψις»

Καλησπέρα σε όλες κι όλους και καλή χρονιά, με υγεία, πολύ τύχη κι αγάπη!

 

Με υπερηφάνεια, σας παρουσιάζω την τελευταία μου συλλογή μονόπετρου δαχτυλιδιού και βέρας «Στρέψις», με πολύτιμα αντικέιμενα από Κ18 λευκόχρυσο, κίτρινο και ροζ χρυσό και πολύτιμους λίθους, με τα διαμάντια να πάιζουν τον κυρίαρχο ρόλο.

 

Η σειρά «Στρέψις» προήλθε κυριολεκτικά κατά λάθος: Κατά την επεξεργασία ενός ορθογωνικού προφίλ μεταλλικού σύρματος, εφάρμοσα μια στρεπτική τάση στο ένα άκρο του και προέκυψε αυτή η κεκαμμένη, στραμμένη δομή.

 

 

 

Αποφάσισα πως μου άρεσε και σύντομα ξεκίνησα να πειραματίζομαι με πέτρες και σεταρίσματα.

 

Το αποτέλεσμα;

 

Μια ολοκαίνουρια, ολόφρεσκη ιδέα που εγγυώμαι πως δεν έχετε ξαναδεί και που φυσικά αν τη δείτε, ας γνωρίζετε ότι είτε είναι κατασκευή του εργαστηρίου, είτε κάποιος μας τιμά με το να μας αντιγράφει.

 

 

 

Όλα τα μονόπετρα δαχτυλίδια μπορούν να πάρουν διαμάντι μπριγιάν από 0.20ct ως 0.6ct ή οποιοδήποτε άλλο πολύτιμο λίθο (πχ μαύρο διαμάντι, ζαφείρι, σμαράγδι) σε αυτά τα μεγέθη.

 

Σύντομα, σε επιλεγμένες συλλογές σε μπουτίκ της Αθήνας και φυσικά, διαθέσιμα από τώρα από το εργαστήριο μου, πάντα σε κατασκευή κατά παραγγελία, πάντα σε τιμές χονδρικής, πάντα με παγκοσμίου ισχύος πιστοποιητικά γνησιότητας.

 

Για ένα μοναδικό και ξεχωριστό μονόπετρο δαχτυλίδι αρραβώνα και για μια παντοτινά λαμπερή βέρα γάμου!

 

Στη διάθεσή σας,

 

 

Andreas Mathios

11 Thiseos St, 3rd Floor, Office 9

Athens, Greece, PO 10562

mobile:+306937217647

Μονόπετρο με μαύρο διαμάντι

Καλησπέρα σε όλες κι όλους!

Ο Νοέμβριος, προπαρασκευαστικός μήνας των εορτών των Χριστουγέννων φτάνει στο τέλος του και συνάμα, όλοι όσοι δουλεύουμε στο κομμάτι του μονόπετρου δαχτυλιδιού και του γάμου, ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για να καλύψουμε τη ζήτηση στο συγκεκριμένο είδος για την περίοδο αυτή!

Μου έχει κάνει λοιπόν εντύπωση η μεγάλη στροφή των φίλων πελατών στο μαύρο διαμάντι! Τα 8/10 μονόπετρα που κατασκευάζω το τελευταίο διάστημα είναι μονόπετρα με μαύρο διαμάντι.

Εξηγώ τη στροφή αυτή με τα εξής επιχειρήματα:

  1. Με το μαύρο διαμάντι υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής δαχτυλιδιών με μεγαλύτερη πέτρα σε σχέση με το κλασικό, λευκό διαμάντι. Για παράδειγμα, ένα μισοκάρατο μαύρο διαμάντι σε ένα κλασικό δέσιμο χρυσού Κ18 μπορεί να βγει από 500-600 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Αντίστοιχα, ένα μισοκάρατο διαμάντι λευκό μπριγιάν, στο ίδιο δέσιμο, μπορεί να κοστίσει από 3000 ευρώ, ανάλογα την ποιότητα της πέτρας. Αντίστροφα, με 500-600 ευρώ κανείς θα αγόραζε μονόπετρο με 0.15ct λευκού μπριγιάν, σχεδόν υποτριπλάσια σε βάρους του μαύρου διαμαντιού.8

  2. Το μαύρο διαμάντι είναι πιο «ευκολοφόρετο» σε καθημερινή βάση, λόγω χαμηλότερου κόστους. Μπορεί να φορεθεί στη δουλειά, στη βόλτα, την καφετέρια με την ίδια άνεση που θα φορεθεί σε ένα επίσημο δείπνο ή γεγονός. Μοιραία, ο πελάτης κι η παραλήπτρια το ευχαριστιούνται περισσότερο!

  3. Είναι νεανικό, μοδάτο και μπορεί να σεταριστεί με οποιοδήποτε στυλ.

  4. Το βασικότερο: Είναι διαμάντι!! Έχω δώσει ειλικρινή αγώνα όλα αυτά τα χρόνια να πείσω το καταναλωτικό κοινο να δεχτεί κι άλλους πολύτιμους λίθους ως engagement πρόταση, αλλά τις περισσότερες φορές, ο πελάτης ζητά διαμάντι. Λόγω κόστους, ένα μεγαλύτερο διαμάντι κρίνεται απαγορευτικό, οπότε συμβιβαζόμαστε με μικρότερες πέτρες. Με το μαύρο διαμάντι, αγοράζετε διαμάντι. Φυσικό, ορυκτό και πολύτιμο.

Ένα μονόπετρο με μαύρο διαμάντι, λοιπόν, θεωρείται μια έξυπνη αγορά. Είτε για την πρόταση γάμου, είτε για δώρο επετείου!

Μαζί, μπορούμε να κατασκευάσουμε υπέροχες συνθέσεις με μαύρο διαμάντι σε οποιοδήποτε μέγεθος και μεταλλικό χρώμα και φυσικά, σε τιμές εργαστηρίου. Πάντα, με πολλαπλές σχεδιαστικές προτάσεις, προσαρμογές πάνω στα γούστα σας και με ανεξάρτητου γεμωλογικού φορέα πιστοποιητικό κοσμήματος, για να είμαστε αμφότεροι σίγουροι και διασφαλισμένοι για την αγορά σας και την ποιότητά μας.

Δείτε τη δουλειά και τις δυνατότητες που υπάρχουν στο site και τη σελίδα μου το facebook!

Στη διάθεσή σας,

Andreas Mathios

11 Thiseos St, 3rd Floor, Office 9

Athens, Greece, PO 10562

tel: +302107784045

mobile:+306937217647

https://www.facebook.com/monopetromathios/

www.jewelry-design.gr

 

Όλα για το μονόπετρο δαχτυλίδι!

Κυρίες και κύριοι γειά σας,

 

Αντιλαμβανόμενος πλήρως τους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητάς μας, αλλά και ταυτόχρονα την ανάγκη για πλήρη, σφαιρική και σοβαρή ενημέρωση, ειδικά όταν πρόκειται να εκταμιεύσουμε ένα-μικρό ή μεγάλο, δεν έχει σημασία-χρηματικό ποσό, αποφάσισα να προβώ στη δημιουργία και δημοσίευση ενημερωτικών videos γύρω από το μονόπετρο δαχτυλίδι, το διαμάντι, το σχεδιασμό εν γένει αλλά και τη δική μου δουλειά!

Μετά από 450 περίπου μοναδικές κατασκευές σε χρυσό μονόπετρο κάθε σκεπτικού και ύφους, έχω πλέον καταλάβει πλήρως τις φοβίες σας, τις ανησυχίες σας και το τι χρειάζεστε έτσι ώστε να αποκτήσετε πρώτα και κυρίαρχα, ίδια άποψη για το τι θέλετε να αγοράσετε και δεύτερον, ένα κόσμημα αντάξιο των προσδοκιών σας.

Παρακολουθώντας τα βίντεό μου, αλλά και διαβάζοντας το blog μου, σας εγγυώμαι πως μπορεί να δαπανήσετε 1 ώρα συνολικής θέασης, μα θα γλιτώσετε μέρες ή και εβδομάδες αναζήτησης στο διαδίκτυο, με απορίες να γεννιούνται συνεχώς και χωρίς κάποιο εργαλείο αποτίμησης των πληροφοριών που θα λάβετε.

Θα χαρώ λοιπόν να δείτε και να μοιραστείτε τα βίντεο αυτά, να επισκεφτείτε τις σελίδες μου στο facebook και να επικοινωνήσετε μαζί μου όποτε το χρειαστείτε!

 

Ανδρέας Μαθιός: Πόσο κοστίζει ένα μονόπετρο δαχτυλίδι

Ανδρέας Μαθιός: Χαρακτηριστικά ενός διαμαντιού/The 4 c’ s

Ανδρέας Μαθιός: Πιστοποιητικά Γνησιότητας/Guarantee Διαμαντιών

Μονόπετρο Δαχτυλίδι: Ζιρκόν & Μοϊσσανίτης-Υποκατάστατα διαμαντιού

 

Φιλικά,

Andreas Mathios

11 Thiseos St, 3rd Floor, Office 9

Athens, Greece, PO 10562

mobile:+306937217647

www.jewelry-design.gr

 

Μονόπετρα με διαμάντι!

Καλησπέρα σε όλους και όλες!

 

Ως σχεδιαστής μονόπετρων δαχτυλιδιών, οφείλω να καταθέσω πως η μεγάλη πλειονότητα των ερωτήσεων που δέχομαι καθημερινά για κατασκευές δαχτυλιδιών, αφορούν μονόπετρα με διαμάντι.

 

Κι αυτό είναι λογικό, καθώς έχει επικρατήσει στις προτάσεις γάμου το διαμαντένιο δαχτυλίδι, άσχετα με το γεγονός πως δεν προέρχεται/στηρίζεται από κάποιο καταγεγραμμένο έθιμο, αλλά περισσότερο στηρίζεται από μια αριστοτεχνική καμπάνια marketing, αφού παγκοσμίως, μόνο μια είναι η εταιρία που παράγει διαμάντια για χρήση κοσμηματοποιΐας.

 

Θα επιχειρήσω λοιπό εδώ να απαντήσω σε μερικές συνηθισμένες ερωτήσεις, με σκοπό να βοηθήσω καθέναν από εσάς στην αναζήτηση του μονόπετρου δαχτυλιδιού που θα χαρίσει στην αγαπημένη του:

 

ΕΡ: Πόσο κοστίζει ένα μονόπετρο με διαμάντι;

ΑΠ: Η ερώτηση, όπως έχω ξαναγράψει, είναι αυθαίρετη και γενική. Είναι σα να ρωτάμε σε ένα μπακάλικο «¨πόσο κάνει ένα φρούτο, γενικά». Ή σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, πόσο κάνει ένα αμάξι, γενικά.

 

Λόγω μονοπωλίου, όπως λέγαμε παραπάνω, σε συνδυασμό με την τεράστια παγκόσμια ζήτηση, το διαμάντι είναι ο πιο ακριβός πολύτιμος λίθος. Οπότε, για μια πέτρα περί του 0.10-0.15ct αναμένετε ένα κόστος εκκίνησης περί των 500 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Οι πέτρες αυτές έχουν μέγεθος περί των 3.5 χιλιοστών σε διάμετρο κι εγώ στις συνθέσεις μου δε συμβιβάζομαι με ποιότητες κάτω του H χρώματος και SI1 καθαρότητος, στοιχεία που θα συζητήσουμε και πιο κάτω. Αυτό είναι και το πιο οικονομικό μονόπετρο που μπορούμε να κατασκευάσουμε παρέα, όταν συζητάμε για διαμάντι.

 

ΕΡ: Τι είναι τα χρώματα G, οι καθαρότητες VSI κλπ και πως επηρεάζεται η τιμή του δαχτυλιδιού από αυτά;

ΑΠ: Όλες οι απαντήσεις που ψάχνετε, βρίσκονται στην ανάρτηση http://andreas-m-jewelry.blogspot.gr/2016/01/4-cs.html , όπου εξηγώ σχηματικά τι ισχύει σε κάθε περίπτωση. Προσωπική γνώμη κι εφόσον το 90% των αγοραστών συζητά για διαμάντι 0.30ct, δώστε σημασία σε ένα καλό χρώμα, λευκό και διαυγές και μην παρασύρεστε από την υπέρμετρη καθαρότητα, καθώς αυτή, σε τέτοια μεγέθη, δε μπορεί όχι μόνο να αποτιμηθεί, αλλά και να ανιχνευτεί από τελικό καταναλωτή.

 

ΕΡ: Γιατί το μισοκάρατο διαμάντι κοστίζει 3 φορές παραπάνω από ένα μισοκάρατο ζαφείρι/σμαράγδι κλπ; Είναι ποιοτικό το θέμα;

ΑΠ: Είναι θέμα ζήτησης ξεκάθαρα. Μιλάμε για διαφορετικούς λίθους. Δεν υπάρχει καλός και κακός πολύτιμος λίθος, εφόσον μιλάμε για καλές ποιότητες πετρών. Υπάρχει απλώς θέμα ζήτησης και προσφοράς. Το ζαφείρι για παράδειγμα, που δουλεύω αρκετά, είναι ο πολύτιμος λίθος των γαλαζοαίματων. Όλα τα κοσμήματα των βασιλικών οικογενειών, φέρουν ζαφείρια, πανάκριβα και υπέροχα. Τα διαμάντια πάντα, σε δεύτερο, υποστηρικτικό ρόλο, όπως και καθόλη την πορεία της κοσμηματοποιΐας στα βάθη της ιστορίας. Και ποια η κοστολογική διαφορά; Ένα μονόπετρο με μισοκάρατο διαμάντι μπορεί να κοστίζει περί των 2000 ευρώ, ενώ ένα δαχτυλίδι με μισοκάρατο ζαφείρι μπορεί να βγαίνει και στα 700 ευρώ. Με 700 ευρώ κανείς αγοράζει ένα διαμάντι περί των 0.25ct. Η διαφορά σαφής, ειδικά όταν απαιτούμε μια σύνθεση μονόπετρου με όγκο και κομψότητα.

 

ΕΡ: Πολύ ωραία κι αναλυτικά όλα αυτά. Τι πιστοποιήσεις όμως παρέχεις στον πελάτη σου για την ποιότητα και τη γνησιότητα των υλικών;

ΑΠ: Σε διαμάντια άνω των 0.30ct, τα διαμάντια συνοδεύονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο από πιστοποιητικά GIA & HRD, τα οποία είναι και τα μόνο, διεθνώς αποδεκτά κέντρα πιστοποίησης. Για πέτρες κάτω του 0.3ct, για τα οποία οι παραπάνω οργανισμοί είτε δεν παρέχουν πιστοποιήσεις, λόγω χαμηλού κόστους, είτε η πιστοποίηση από εκεί θα εκτινάξει το κόστος προς τα πάνω, παρέχω τις εξής επιλογές: Είτε πιστοποίηση έγγραφη από ειδικό γεμωλόγο, πιστοποιημέμενο και νόμιμο, είτε τα στοιχεία γεμωλόγων στην Αθήνα έτσι ώστε να βγάλετε μόνοι σας τη δική σας πιστοποίηση, για την επίτευξη πλήρους διαφάνειας.

 

ΕΡ: Ποια η διαδικασία που ακολοθείται, αν συμφωνήσουμε να φτιάξουμε μαζί ένα δαχτυλίδι;

ΑΠ: Ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουμε το custom made, προσωπικό κι εξατομικευμένο μονόπετρο, είναι, τολμώ να πω, μοναδικός στην Ελλάδα.

Αρχικά, μου υποδεικνύετε μερικές φόρμες δαχτυλιδιών που σας ενδιαφέρουν. Εφόσον συμφωνήσουμε κοστολογικά, προχωρώ σε σχεδιασμό σε υπολογιστή, απόδοση σε εσάς φωτορεαλιστικών απεικονίσεων με τα χρώματα και τους συνδυασμούς μετάλλου πέτρας που σας ενδιαφέρουν και παράγουμε σε δικό μας 3d printer, ένα πλαστικό πρωτότυπο του δαχτυλιδιού σας, έτσι ώστε να το δείτε live και να κρίνετε τον όγκο του, τις λεπτομέρειές του και τη γεωμετρία του. Η υπηρεσία αυτή, μοναδική στο είδος της, παρέχεται δωρεάν στους πελάτες μας.

Από κει και πέρα, σε ορίζοντα 10 ημερών, πλην απροόπτων, επιστρέφετε στο σχεδιαστήριό μου για να παραλάβετε το μοναδικό σας κόσμημα.

Η όλη εμπειρία, κι αν είστε άνθρωπος φύσει δημιουργικός, θα σας αποζημιώσει πλήρως, καθώς παρακολουθείται μια δημιουργική πορεία από το μηδέν προς το τέλειο, κατόπιν δικών σας εισηγήσεων και προτάσεων.

Για οποιαδήποτε άλλη απορία ή ερώτηση, είμαι εδώ για να σας βοηθήσω και θα χαρώ πολύ αν επιλέξετε εμένα για αυτή την όμορφη στιγμή της ζωής σας.

 

Andreas Mathios

11 Thiseos St, 3rd Floor, Office 9

Athens, Greece, PO 10562

mobile:+306937217647

 

 

Συμβουλές για την επιλογή του μονόπετρου δαχτυλιδιού!

Φίλες και φίλοι καλησπέρα!

 

Ιούνιος πλέον κι οι κατασκευές ειδικά μονόπετρων δαχτυλιδιών με πολύτιμους λίθους αυξάνουν λογαριθμικά!

 

Κι η χαρά και η τιμή που μου κάνετε με την επιλογή σας, είναι η ουσιαστικότερη και σπουδαιότερη ανταμοιβή!

 

Πολλές και πολλοί από εσάς μου απευθύνουν-και δικαιότατα-κοινές ερωτήσεις και μου ζητούν κοινά πράγματα, οπότε κρίνω αναγκαίο να επαναλάβω, ίσως πιο λακωνικά, κάποιες «αλήθειες» ή καλύτερα, μερικές συμβουλές που θα καταστήσουν την αναζήτηση του δικού σας μονόπετρου δαχτυλιδιού, ευκολότερη!

 

Παράλληλα, επισκέπτεστε τη σελίδα μου στο Facebook και την ακολουθείτε, αν το επιθυμείτε, για να βλέπετε καινούριες ιδέες σε τακτική βάση!

 

 

Συμβουλή 1η: Να γνωρίζουμε χοντρικά τι θέλουμε να αγοράσουμε.

 

Ξέρω πόσο ενδεχομένως ανόητη θα φαντάζει η εν λόγω συμβουλή. Πιστέψτε με όμως, για να το καταθέτω σαν ιδέα και ειδικά πρώτη, κάτι ξέρω… Δε συζητώ φυσικά να είμαστε απόλυτα σίγουροι για το τι θέλουμε, για τις ποιότητες και τους χαρακτηρισμούς των πετρών κλπ. Συζητώ για μια απλούστατη κατανόηση του τι θέλουμε. «Πόσο κάνει ένα μονόπετρο?» Είναι σα να ρωτάει κανείς εξίσου αόριστα «Πόσο κάνει ένα αμάξι» σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Καλό είναι λοιπόν, να γνωρίζουμε δυο-τρία πράγματα. Ας πούμε, θέλω διαμάντι αποκλειστικά και μόνο, θέλω ζαφείρι, θέλω λευκόχρυσο δαχτυλίδι με μια κεντρική πέτρα.

 

Αρκούν μερικές εικόνες, μερικές φωτογραφίες από το Internet, για να κάνετε την αναζήτησή σας και τη δική μου δουλειά ευκολότερη, πληρέστερη, σωστή, αποδοτική κι ευχάριστη!

 

Συμβουλή 2η: Να γνωρίζουμε χοντρικά ένα χρηματικό εύρος στο οποίο θα θέλαμε να κινηθούμε

 

Οι καιροί που άπαντες διάγουμε είναι δύσκολοι και σφιχτοί οικονομικά. Πιστέψτε με, το γνωρίζω καλύτερα εγώ, ως επαγγελματίας του χώρου ο οποίος επλήγη ανεπανόρθωτα λόγω κρίσης… Άλλωστε, ένας νοικοκύρης πρώτα θα κόψει τα δώρα και τα κοσμήματα, σωστά;

 

Ορίστε μου εξ’ αρχής ένα εύρος τιμών, για παράδειγμα 700-800 ευρώ, 400-500 ευρώ κλπ κι εγώ θα σας δείξω τις καλύτερες δυνατές επιλογές στα χρήματα που ζητάτε.

 

Συμβουλή 3η: Αν δεν είστε σίγουρος, επιλέξτε διαμάντι στο μονόπετρό σας.

 

Απευθύνομαι στους άνδρες φίλους κυρίαρχα, που σκοπεύουν να κάνουν πρόταση/έκπληξη γάμου. Δουλεύω πάρα πολύ χρωματιστούς, ορυκτούς, φυσικούς λίθους όπως το ζαφείρι και το σμαράγδι. Και πράγματι, στα ίδια χρήματα, λόγω μειωμένου κόστους αγοράς του πολύτιμου λίθου, οι συνθέσεις μας μπορούν και είναι πλουσιότερες και με μεγαλύτερο όγκο. Ένα καράτι άριστης ποιότητας σμαραγδιού για παράδειγμα κοστίζει 10 και πλέον φορές φθηνότερα από ένα καλό διαμάντι 1 Ct.

 

Αν η σύντροφός μας δε μας έχει ξεκαθαρίσει ρητά πως απορρίπτει το διαμάντι αισθητικά/ηθικά/οικονομικά, τότε κι εφόσον δεν είστε βέβαιοι για το τι να αγοράσετε, αγοράζετε διαμάντι.

 

Συμβουλή 4η: Δημιουργήστε το δικό σας, μοναδικό, custom made μονόπετρο.

 

Θα μου πει κανείς-και λογικά σκεπτόμενος-πως αυτοδιαφημίζομαι. Πιστέψτε με, η όλη αναζήτηση, η όλη διαδικασία σχεδιασμού, ανάπτυξης εικόνων και εναλλακτικών, η όλη συζήτηση και διαπραγμάτευση για την υλοποίηση του τέλειου και μοναδικού μονόπετρου είνια ασύγκριτα πιο διασκεδαστική, πιο διδακτική, τις περισσότερες φορές πιο οικονομική και φυσικά, κι αφού έχετε τον πλήρη έλεγχο της όλης ανάπτυξης του προϊόντος, πιο σπουδαία και ξεχωριστή. Αποκτάτε κάτι εξατομικευμένο, κάτι που φτιάχτηκε από εσάς για εσάς και μόνο.

 

Κι η εντύπωση που θα κάνετε στην καλή σας, απερίγραπτα πιο εκωφαντική!

 

Συμβουλή 5η: Μην υποκύπτετε σε «μεγάλες προσφορές»

 

Αν κάποιο μαγαζί κλείνει, είνια λογικό να κάνεις προσφορές έτσι ώστε να ξεπουλήσει το στοκ του και να μην αφήσει οικονομικές τρύπες. Υπό κανονικές συνθήκες όμως, προσφορές, κι ειδικά στο μονόπετρο με πολύτιμους λίθους και διαμάντια, είνια δύσκολο να είνια ειλικρινής. Δε συζητώ για εκπτώσεις, τύπου κάτι που στοιχίζει 700 ευρώ να το πάρετε 600. Συζητώ για περίεργα πολύ χαμηλές τιμές. Το αφήνω εδώ, δε θέλω να χαρακτηριστώ αντιεπαγγελματίας. Μάτια κι αυτιά ανοιχτά.

 

Συμβουλή 6η: Το πιστοποιητικό/Guarantee να μη γίνεται ψύχωση!

 

Ναι, υπάρχουν και κακοί επαγγελματίες στο χώρο μας. Ναι, κάποτε κάποιοι πλούτισαν πουλώντας ζιρκόν για μπριγιάν. Ας μην είναι όμως η πρώτη κουβέντα που κάνουμε όταν γνωριζόμαστε, το αν θα πάρετε μαζί με το κόσμημά σας πιστοποιητικό γνησιότητας. Είναι σα να μπαίνω στο δικό σας κατάστημα και να σας ρωτάω ευθαρσώς αν κάνατε καλά τη δουλειά σας ή αν κλέβετε… Κι επειδή η δουλειά μου είναι τέχνη, η τέχνη γίνεται με αγάπη, όταν πρώτος εγώ νιώθω καλά με αυτό που κάνω. Όταν και χωρίς λαβές η δουλειά μου γίνεται αντικείμενο διερεύνησης πριν καν αυτή ξεκινήσει, τότε χάνεται λίγο από τη μαγεία και τη χαρά της δημιουργίας…

 

Μην παρεξηγηθώ! Θα πάρετε αποκλειστικά το πιστοποιητικό που θέλετε, ζητήσετε κι αυτό που πληρώσετε. Οι γεμωλογικοί έλεγχοι και τα πιστοποιητικά είναι ενέργειες που λαμβάνουν χώρα σε ανεξάρτητα εργαστήρια και μοιραία, αμοίβονται ξεχωριστά. Εκτός κι αν αγοράσετε διαμάντι άνω του 0,3ct με έτοιμη πιστοποίηση GIA & HRD, που διατίθεται φυσικά σαν επιλογή. Ευνοώ την σύνταξη πιστοποιητικών, καθώς αποδεικνύουν τη γνησιότητα της δουλειάς μου, μπορώ να σας κατευθύνω κιόλας να επισκεφτείτε μόνοι σας, χωρίς εμένα κάποιον ειδικό.

 

Συμβουλή 7η: Το μονόπετρο δεν είναι απλά ένα κόσμημα

 

Αντιμετωπίστε το μονόπετρό σαν, ως ένα κειμήλιο σχέσης. Ως μια διαρκή υπενθύμιση της αγάπης κι όλων των στιγμών που μοιράζεστε καθημερινά με το ταίρι σας. Αντιμετωπίστε το ως επένδυση, όχι ως υποχρέωση, όσο ι αν αυτό κοστίζει. Σημασία έχει η σπουδαιότητα που του αποδόδετε εσείς ο ίδιος.

 

Και μαζί, σίγουρα, θα δημιουργήσουμε κάτι που θα μείνει για πάντα σε εσάς και την οικογένεια που θα δημιουργήσετε.

 

Με αποθέματα σε πολύτιμους λίθους, πιστοποιημένς πέτρες και πολλές πολλές ιδέες για υπέροχες και μοναδικές συνθέσεις, σας περιμένω για την κατασκευή του δικού σας μονόπετρου δαχτυλιδιού!

 

 

 

 

 

 

 

Andreas Mathios

11 Thiseos St, 3rd Floor, Office 9

Athens, Greece, PO 10562

mobile:+306937217647

 

 

Πόσο κοστίζει ένα μονόπετρο δαχτυλίδι

Αγαπητές φίλες κι αγαπητοί φίλοι,

 

Καλή άνοιξη σε όλους μας!

 

Ξεκάθαρα, τούτη η εποχή, είναι ο καιρός που παραδοσιακά οι κατασκευές κοσμημάτων αυξάνονται ραγδαία, καθώς αρραβώνες, γάμοι κι άλλες γιορτινές περιστάσεις λαμβάνουν χώρο στο άμεσο μέλλον.

 

Εγώ, όπως γνωρίζετε, ως επί το πλείστον ασχολούμαι στην κατασκευή και το σχεδιασμό μονόπετρων δαχτυλιδιών. Η εμπειρία μου μέχρι σήμερα μου επιτάσσει να σας αναφέρω το εξής σχετικό με τα κόστος αγοράς ενός αντικειμένου αργυροχρυσοχοΐας, όπως το μονόπετρο:

 

Στις αρχές της οικονομικές κρίσης στη χώρα μας, τη σεζόν ’10-’11, ο μέσος όρος χρημάτων που ήθελε κανείς να δαπανήσει για ένα μονόπετρο ήταν 800-900 ευρώ! Και συχνά, ο πελάτης ένιωθε άβολα, καθώς πίστευε ότι δίνει λίγα…

 

Σήμερα, πελάτης που σκοπέύει να δαπανήσει 800-900 ευρώ, ανήκει σε μια μικρή, ισχνή μειοψηφία… Έχουν αλλάξει οι εποχές, έχουν αλλάξει τα εισοδήματα και λογικά κανείς σκεπτόμενος, δε θέλει να ξοδέψει 2 μηνιάτικα πλέον για ένα αντικείμενο όπως ένα κόσμημα…

 

Επειδή, λοιπόν, πολύς κόσμος μου ζητά σχεδιασμό και κατασκευή από τα 400 ως τα 600-650 ευρώ, οφείλω να σας παραθέσω μερικά στοιχεία κόστους, έτσι ώστε να βοηθήσω το σκεπτικό σας και να σας καταστήσω την έρευνά σας πιο εύκολη και σύντομη:

 

1) Μονόπετρα με διαμάντια: Το all time classic! Μονόπετρο δαχτυλίδι με διαμάντι, λοιπόν, κανείς μπορεί να αγοράσει με τιμές που ξεκινούν από τα 500-550 ευρώ και πάνω. Μιλάμε για διαμάντι, μέτριας και καλής ποιότητας, περί του 0.1 ct, σε εμπορικό χρώμα και καθαρότητα και ελαφρύ δέσιμο χρυσού και και λευκόχρυσου, όχι πολύ βάρος δηλαδή στο μέταλλο του δαχτυλιδιού. Συνήθως πάμε σε φόρμες τύπου φλόγας ή άνετου δεσίματος κορώνας.

 

Φυσικά, όσο ανεβαίνουμε στα καράτια του διαμαντιού, τόσο ανεβαίνει κι η τιμή. Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση χρήσης πλαϊνών πετρών. Ενδεικτικά, οι περισσότερες καλές κατασκευές με διαμάντι 0.3-0.4ct έχουν ένα κόστος από 800-1300 ευρώ. Πάντα, οι τιμές είναι σχετικές με την ποιότητα του διαμαντιού.

 

 

 

2) Μονόπετρα με ζαφείρια, σμαράγδια, μαύρα διαμάντια: Μια εναλλακτική λύση που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, καθώς με 500 ευρώ, το Minimum δηλαδή της περίπτωσης με διαμάντι, κανείς φτιάχνει συνθέσεις με μεγαλύτερες κατά πολύ πέτρες, εξίσου πολύτιμες και σπάνιες, αποδίδοντας σύνολα περίτεχνα και πιο ξεχωριστά.

Με 800 ευρώ κανείς μπορεί να φτιάξει κοντά στο καρατίσιο σμαράγδι άριστης ποιότητας, συνθέσεις ιδιαίτερες, μοναδικές και κοσμήματα που πραγματικά μαγνητίζουν τα βλέματα.


 

 

3) Μονόπετρα με ημιπολύτιμους λίθους ή ζιρκόν: Άλλη μια εναλλακτική λύση για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το μονόπετρο δαχτυλίδι σαν ένα ακομή κόσμημα, στο οποίο δεν αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία και στο οποίο μοιραία δε θα ήθελαν να δαπανήσουν μεγάλα ποσά.

Άνθρωποι που θα δώσουν μεγαλύτερη σημασία στην κίνηση, παρά στο δώρο. Σεβαστό, κατανοητό και επιτεύξιμο φυσικά. Με κόστη που ξεκινούν από τα 200-250 ευρώ, κανείς μπορεί να αποκτήσει ένα λευκόχρυσο μονόπετρο με ζιρκόν κάθε χρωματισμού και σχήματος, περίδοτο, αμέθυστο και πολλές πολλές άλλες επιλογές.

 

Ξέρω ήδη τον αντίλογο: «Μα Ανδρέα, βλέπω διαφημίσεις με λευκόχρυσα μονόπετρα που κοστίζουν 80 και 100 ευρώ. Μήπως είσαι ακριβός;»

 

Δε μπορώ δημοσίως να τοποθετηθώ και να κρίνω/επικρίνω συναδέλφους. Άλλωστε, ο νόμος της αγοράς λέει το εξής: ότι πληρώνεις, παίρνεις. Κι ο έμπορος δεν πιάνεται συνήθως κορόιδο. Τη σφραγίδα του εργαστηρίου μου την τιμώ και την βάζω σε μονόπετρα αξιοπρεπή, με σωστές αναλογίες, σωστό βάρος κι όχι φλίδες, με σωστά φινιρίσματα, με φρέσκα μέταλλα κι όχι ανακυκλωμένα 3-4 φορές, με ορθολογική επεξεργασία και με σεβασμό στην τέχνη μου, το όνομά μου και φυσικά, τον πελάτη.

 

Θα χαρώ πολύ να ακούσω τις σκέψεις σας και τις δημιουργικές σας προθέσεις, ευχόμενος πως το παραπάνω κείμενο βοήθησε τις σκέψεις σας!

 

 

Andreas Mathios

11 Thiseos St, 3rd Floor, Office 9

Athens, Greece, PO 10562

mobile:+306937217647

 

Μονόπετρο δαχτυλίδι φλόγα με διαμάντι!

Καλησπέρα σας,

 

Όσοι ψάχνετε για μονόπετρο δαχτυλίδι, σίγουρα θα έχετε «πέσει» πάνω στα δαχτυλίδια τύπου φλόγα. Αυτά, αποτελούνται συνήθως από ένα σύρμα μετάλλου, διχοτομημένο στη μέση όπου τα σκέλη που δημιουργούνται από τη διχοτόμηση αυτή, ανεβαίνουν και αγκαλιάζουν το συνήθως ένα κεντρικό διαμάντι brilliant.

 

 

 

 

 

 

Ο τύπος αυτός δαχτυλιδιού έγινε στην Ελλάδα ιδιαίτερα αγαπητός κατά της δεκαετία του ’90 και του ’00 για πολλούς λόγους. Πρώτον, πρόκειται για ένα κομψό, μινιμαλιστικό συνήθως, λεπτό και καθημερινό αντικείμενο που γράφει υπέροχα σε κάθε τύπο χεριού.

 

Δεύτερον, αποτελει μια ασφαλή λύση επιλογής δαχτυλιδιού, καθώς υπακούει στον «κανόνα» που θέλει το μονόπετρο αρραβώνα να είναι λευκόχρυσο με μπριγιάν. Τρίτον και βασικότερο: Οι φλόγες γεννήθηκαν για να αγκαλιάζουν μικρά διαμάντια μπριγιάν!!

 

Το διαμάντι λόγω κόστους αγοράς, δεν είναι ιδιαίτερα προσιτό σε πολύ κόσμο κι ειδικά σε οικονομίες σε ύφεση, όπως η ελληνική. Οπότε ένα διαμάντι 0.15-0.20 ct αποτελεί Must για όσους θα κινηθούν στην κατεύθυνση του διαμαντιού. Τα διαμάντια όμως αυτά, είναι μικρές πέτρες με διάμετρο 3 ως 3.7 χιλιοστά. Σε ένα δέσιμο κορόνας ή με περιμετρικές πέτρες, ένα τέτοιο διαμάντι θα χάνονταν, οπότε η φλόγα, με το στριφογυριστό της δέσιμο, την «ψηλώνει» και την αναδεικνύει!

 

Τέταρτο κι ουσιαστικά άμεση συνεπαγωγή του παραπάνω, τα μονόπετρα αυτά είναι τα πιο οικονομικά απ΄όσα φέρουν διαμάντι.

 

Φυσικά, υπάρχουν κι αρνητικές εκφάνσεις στα παραπάνω επιχειρήματα, αν θέλουμε φυσικά να είμαστε ειλικρινείς. Πρώτα και κυρίαρχα, μιλάμε για δαχτυλίδια που θα βρει κανείς τα ίδια και παντού, σε όλα τα κοσμηματοπωλεία. Είναι χιλιοδουλεμένα και τα παρουσιάζουμε στην αγορά εδώ και χρόνια. Βέβαια, τα ζητά, οπότε δε θα μπορούσαμε και να μην υπακούσουμε στους νόμους της.

 

Επίσης, οι πτυχώσεις που δημιουργούνται από τους διαιρεμένους κλάδους, πολλές φορές καθιστούν το επιμελές γυάλισμα κι επεξεργασία του μετάλλου ελλιπή, οπότε και το κόσμημα δεν προκύπτει τέλειο.

 

Τέλος, μιλάμε για μια πέτρα κεντρική μικρή, η οποία εν τέλει δεν είναι και σπάνια. Με τα ίδια χρήματα, κανείς θα αγόραζε από εμένα μονόπετρο με σμαράγδι ή ζαφείρι μισοκάρατο. Εφόσον όμως ο πελάτης θέλει διαμάντι, θα λάβει διαμάντι κι ιδιαίτερα ποιοτικό, πάντα συνοδευόμενο από εργαστηριακή πιστοποίηση.

 

Εγώ από την πλευρά μου, δουλεύω αρκετά τη φλόγα, αλλά δικές μου δημιουργίες. Αν και η μορφές είνια χαρακτηριστικές και παραπέμπουν πάντα σε κάτι άλλο, προσπαθώ να διαφοροποιούμαι, παρουσιάζοντας κάτι ποιοτικό, μοντέρνο και ξεχωριστό και φυσικά σε τιμές εργαστηρίου.

 

Και ναι, απαντώντας στο «και πόσο κοστίζει;» απαντάω το εξής: Αναλόγως την ποιότητα της πέτρας και του τι κράματος λευκόχρυσου θα χρησιμοποιήσουμε. Πάντως αναμένετε κάτι μεταξύ 500-700 ευρώ.

 

Επισκεφτείτε τη σείδα https://www.facebook.com/monopetromathios/ και δείτε τις δημιουργίες μας.

 

 

 

Φιλικά,

 

 

Andreas Mathios
11 Thiseos St, 3rd Floor, Office 9
Athens, Greece, PO 10562

 

Πως να παραγγείλετε το μονόπετρο δαχτυλίδι σας;

Καλησπέρα σας,

Πολλοί φίλοι της σελίδας με ρωτούν καθημερινά για το πως μπορούν να παραγγείλουν σε εμένα το μονόπετρο δαχτυλίδι τους. Άλλοι επίσης διστάζουν ακόμη και να μου τηλεφωνήσουν, θεωρώντας πως οι φωτορεαλιστικές απιεκονίσεις από τα σχεδιαστικά προγράμματα απέχουν ραγδαία σε εμφάνιση από το τελικό προϊόν, φοβούμενοι δυσάρεστες εκπλήξεις… Μην κατανοώντας φυσικά, πως τα περισσότερα sites κοσμημάτων φέρουν τέτοιες ψηφιακές εικόνες ή εδώ και χρόνια, ρετουσαρισμένες φωτογραφίες από Photoshop!

Ως εργαστήριο, επίσης, προμηθεύω τα καταστήματα στα οποία απευθύνεστε, οπότε δεν τίθεται θέμα ποιότητας.

Ας επιστρέψω όμως στο θέμα μας. Στις  εικόνες βλέπετε φωτογραφίες από το σχεδιαστικό περιβάλλον, οι οποίες και εγκρίθηκαν από τον πελάτη. Δίπλα τους, το τελικό προϊόν. Η σειρά λοιπόν των εργασιών μας έχει ως εξής:

δεξιά: φωτορεαλιστική/ψηφιακή απεικόνιση, μέσο: δαχτυλίδι ακατέργαστο αριστερά: τελικό προϊόν

1) Ο πελάτης μου δείχνει κάποιο σχέδιο μονόπετρου που τον ενδιαφέρει, είτε από τη δική μου συλλογή, είτε από άλλο κατασκευαστή.

2)  Μου δίνεται ένα εύρος τιμών μέσα στο οποίο θα θέλαμε να κινηθούμε.

3) Μου δίνεται μια ιδέα αναφορικά με τα χρώματα των πετρών και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε (πχ Λευκόχρυσο Κ18 με ζαφείρι και διαμάντια)

4) Σε ορίζοντα μιας εβδομάδας σας στέλνω στο mail σας την πρότασή μου κοστολογημένη, με μια εικόνα φωτορεαλισμού από το σχεδιαστικό μου πρόγραμμα, η οποία προσεγγίζει σε πιστότητα το 99% του τελικού προϊόντος. Η μόνη διαφορά πάντα είναι η εξής: Τα «δοντάκια» που συγκρατούν την κεντρική μας πέτρα ή εν γένει τις πέτρες μας, στις ψηφιακές απεικονίσεις είναι πιο ψηλά απ΄ότι τελικά. Κι αυτό συνιστά θέμα κατασκευαστικής αναγκαιότητας, καθώς για να θέσω με ασφάλεια τις πέτρες μας στη θέση τους, χρειάζομαι ύψος που θα γυρίσω τελικά πάνω στην πετρούλα μας για να τη στερεώσω σωστά, ίσια κι ασφαλώς. Το πρώτο αυτό σχέδιο είναι δωρεάν!

Πάνω: Φωτορεαλιστικές απεικονίσεις, Κάτω: Τελικό προϊόν

5) Αν είμαστε κοντά σε αυτό που θέλουμε να κατασκευάσουμε αλλά έχουμε κάποιες λεπτομέρειες να προσαρμόσουμε, το συζητάμε κι ακολουθούν επαναληπτικές φωτορεαλιστικές απεικονίσεις. Συνήθως, κάπου εδώ, το σχέδιο εγκρίνεται.

6) Εφόσον το φωτορεαλιστικό εγκρίνεται, περιμένετε το πολύ 2 εργάσιμες εβδομάδες-ναι, ένα αντικείμενο μοναδικό, για το οποίο δεν υπάρχει καλούπι και φτιάχνετε αποκλειστικά για εσάς-και σας καλώ για την παραλαβή κι εξόφληση.

Θα χαρώ πολύ να σας εξυπηρετήσω στο άμεσο μέλλον και να απαντήσω στα ερωτήματά σας,

Andreas Mathios
11 Thiseos St, 3rd Floor, Office 9
Athens, Greece, PO 10562

 

 

Η αλήθεια του διαμαντιού: Τι είναι τα 4 c’s ;

Καλησπέρα σας,

Κατόπιν πολλών ερωτήσεων φίλων και πελατών μου αναφορικά με τις διάφορες κατηγοριοποιήσεις του διαμαντιού, αποφάσισα να κάνω μια μικρή ανάρτηση με πράγματα τα οποία ρωτάμε συχνά, όταν ξεκινάμε την έρευνά μας για το διαμάντι.

Στην παρακάτω εικόνα, η οποία κι είναι ιδιοκτησία της GIA, παρατίθενται σχηματικά τα 4 c’s.

Αυτά είναι τα περιβόητα 4c που διέπουν την ποιοτική κατάταξη των διαμαντιών. Μεταφρασμένα στα ελληνικά, θα λέγαμε πως μιλάμε για την Καθαρότητα, το Χρώμα, την Κοπή και το Βάρος σε καράτια.

Πάμε όμως να τα δούμε ένα ένα, συνοπτικά και απλά:

1) Καθαρότητα(Clarity): H καθαρότητα αναφέρεται στην παρουσία εγκλεισμάτων εντός του πολύτιμου λίθου. Ένα διαμάντι δημιουργείται εντός του φλοιού της γης, σε συνύπαρξη συνθηκών πίεσης, θερμότητας κι ωρίμανσης και σε διάστημα αιώνων. Για το λόγο αυτό και κατά την ανάπτυξη αυτών των λίθων, εγκλείσματα ξένα προς το διαμάντι κλείνονται εντός της μάζας του λίθου μας, επηρεάζοντας την καθαρότητά του. Πρόκειται για ένα απολύτως φυσιολογικό φαινόμενο που δε μπορούμε να αποφύγουμε κι είναι καθόλα αποδεκτό στην αργυροχρυσοχοΐα. Η καθαρότητα αποτιμάται ποιοτικά και ξεκινά από την κλιμακα FL-IF και καταλήγει στην κλίμακα I. Σημαντικό: Τα εγκλείσματα και συνεπώς ο χαρακτηρισμός και κατάταξη του διαμαντιού προκύπτει μετά από μελέτη με μεγεθυντικό φακό δεκαπλασιασμού! Αυτό σημαίνει πως κανείς για να δει τα εγκλείσματα που μπορεί να έχουν μορφή στίγματος, φτερού κλπ, χρειάζεται ειδική λούπα που πολλαπλασιάζει την ικανότητα όρασής μας επί 10… Άραγε λοιπόν, αξίζει τόση εμμονή για τα VSI..?

Χρώμα(Color): Το χρώμα είναι η κατάταξη του χρωματισμού του σώματος του πολύτιμου λίθου, συγκρινόμενο πάντα με ένα δεδομένο master λίθο με γνωστές και καθορισμένες ιδιότητες. Η κατάταξη ξεκινά από D που σημαίνει πως ο λίθος μας είναι απολύτως άχρωμος, ως και Ζ που ο λίθος μας είναι κιτρινωπός ή καφέ. Εμπορικώς αποδεκτοί και ευρέως διακινούμενοι λίθοι, αυτοί σε χρώματα G, H, I, J. Ταπεινή άποψη μου είναι πως αυτό που θα έπρεπε να κοιτάζει κάποιος υποψήφιος αγοραστής διαμαντιού, είναι το χρώμα, καθώς αυτό είναι τελικά το μοναδικό στοιχείο που μπορεί και κάποιος μη ειδικός να αξιολογήσει και ενδεχομένως να κρίνει. Φυσικά, τα όρια στο παραπάνω εύρος που παρέθεσα είναι τόσο κοντινά που ακόμη κι εξειδικευμένοι γεμωλόγοι μπορεί να μπερδέψουν. Άλλωστε και όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για εκτίμηση, κι όχι για κάποια δεδομένη μαθηματική αλήθεια.

Οποιοσδήποτε λίθος στο εύρος GHIJ αποδίδει εξαιρετικής ποιότητας κόσμημα.

Κοπή(Cut): Το σχήμα κοπής κι απόδοσης του πολύτιμου λίθου. Η κοπή είναι πολύ σημαντικό ποιοτικό μέγεθος καθώς επηρεάζει τη διαύγεια και τους οπτικούς άξονες(φλόγα, ανακλάσεις, διαπερατότητα). Στις περιπτώσεις των μονόπετρων μιλάμε κυρίαρχα για κοπή brilliant στρογγυλής διατομής, που δημιουργεί πολλές έδρες ανάκλασης, άρα και «ζωντανεύει» την πέτρα μας.

Βάρος σε καράτια(Carat): Το καράτι αποτελεί μονάδα μέτρησης βάρους και ισούται με 200mg(0.2gr). Το βάρος επηρεάζει συνολικά τον όγκο της πέτρας μας, όχι όμως το χρώμα.

 

Γενικά, η σχέση κόστους διέπεται από γραμμικότητα: Δυο πέτρες με ίδιο βάρος κι ίδια καθαρότητα, έχουν διαφορετική τιμή αν έχουν διαφορετικό χρώμα. Όσο πιο κοντά στο D, τόσο πιο ακριβό. Ανάλογα λειτουργεί και το θέμα της καθαρότητας που κατ’ εμέ, δε θα έπρεπε να επηρεάζει τους αγοραστές διαμαντιών κι ειδικά σε περιπτώσεις λίθων κάτω του 0.7ct.

Αν ρωτάτε εμένα, εγώ θα προτιμούσα να διαθέσω το κεφάλαιό μου σε ένα διαμάντι με χρώμα G, H, I. H καθαρότητά του κι εφόσον μιλάμε για λίθο κάτω του 0.7ct δε θα με ενδιέφερε κι ιδιαίτερα γιατί είνια κεφάλαιο το οποίο σαν τελικό χρήστη/καταναλωτή, δε θα με επηρεάσει, δε θα το αντιληφθώ ποτέ και δε θα ήθλενα να ξοδέψω περισσότερα χρήματα σε κάτι μη απτό.

 

Στη διάθεσή σας για οτιδήποτε σας απασχολεί και για τις δικές σας παραγγελίες και δημιουργίες!

Andreas Mathios
11 Thiseos St, 3rd Floor, Office 9
Athens, Greece, PO 10562